انبارداری امروزه به عنوان یک شغل پراهمیت در دنیا بیان شده است.
سؤال اینجاست که چرا ماباید با اصول و روش های انبارداری آشنا شویم؟
آیا انبارداری نیاز به آموزش دارد؟
آیا هر کسی توانایی انتخاب شدن به عنوان یک انبار دار حرفه ای را دارد؟
انبارداری چیست؟اصول انبارداری چیست؟(وظایف انبارداری)
ما در وب سایت راهمند سعی بر این داریم که ویژگی های خاص یک انبار دارو اینکه چگونه بتواند یک انباردار حرفه ای شود را آموزش می دهیم.
امیدواریم که مطالب و آموزش های این سایت برای افزایش دانش شما عزیزان کافی باشد و مورد رضایت همه مسئولین و مدیران و انبارداران عزیز قرار بگیرد.
انبارداری چیست؟
انبارداری به کلیه اقدامات و کارهایی که باید از زمان دریافت کالا تا زمان تحویل آن کالا به درخواست کننده )مصرف کننده)انجام می دهیم فرایند انبارداری میگویند.فرایند انبارداری شامل دریافت کالا نگهداری آن و تحویل با انجام اصول حرفه ای و اینکه این کالا بدون هیچ آسیبی به درخواست کننده ارائه شود.
انبارداردار حرفه ای به فردی می گویند که با رعایت اصول نگهداری کالا و صرف کمترین زمان و بهترین شرایط آن کالا را از انبار به دست افراد مورد نیاز و درخواست کننده برساند.
وظایف انباردارچیست؟
انباردار كسي است كه عهده دار وظايف زير مي باشد:
-تحويل گرفتن اجناس وكالاهاي خريداري شده طبق اسناد و مدارك خريد.
-صدور قبض انبار يا برگ رسيد جنس به انبار پس از تحويل گرفتن كالا
– صدور حواله انبار هنگام تحويل دادن كالا
– صدور فرمهاي مرجوعي، برگشت از خريد و ساير فرمهای مشابه
– صدور برگ درخواست خريد كالا در صورت لزوم
– ثبت مشخصات وتعداد اجناس وارد و صادر شده در دفاتر و کارتهای انبار
– طبقهبندی ، تنظيم و کدگذاری كالا و جنس
– همكاري با حسابداري صنعتي و واحد سفارشها در مورد تعيين حداقل ،حداكثر ونقطه ي سفارش
– حفظ وحراست اجناس و رعايت اصول ايمني در انبار
– بايگاني اسناد و مدارك انبار
– ارائه گزارشهای لازم به مقامات ذیربط
اصول انبارداری یعنی چه؟
وقتی ما یک جنس و کالایی را در انبار خود نگهداری و ذخیره میکنیم ،ممکن است کالای نگهداری شدهی ما در معرض آسیب ها و خطرات زیادی قرار بگیرد و همچنین خود شخص انباردار را نیزبا مشکلات فراوانی رو به رو کند!
دانستن اصول انبارداری این امکان را به ما میدهد که ما بتوانیم با صرف کمترین آسیب به کالا و کمترین زمان آن کالا را به بهترین وجه ممکن نگهداری کنیم.طوری که هنگام نگهداری جنس هیج آسیبی نبیند و اینکه موقع تحویل آن نیز به سرعت جنس در اختیار درخواست کننده قرار بگیرد بدون اینکه آن کالا کوچکترین آسیبی ببیند.!
اصول انبارداری در سه مرحله ورود،نگهداری و خروج کالا انجام می گیرد.
مرحله ورود کالا:
از جمله اقداماتی که باید در این مرحله صورت بگیرد
این است که ما بدانیم چه کالایی قرار است به انبار اضافه شود،و این کالا در چه زمانی وارد انبار می شود که، ما فرصت پیدا کردن مکان مناسب برای نگهداری آن کالا را داشته باشیم.مورد بعدی پیدا کردن بهترین مکان مناسب برای کالای مورد نظر می باشد . اگر کالا حجیم ،سنگین ،ودرخواست کننده زیادی داشته باشد در نزدیکی محل تحویل نگهداری شود .همچنین از دیگر اقداماتی که باید در این مرحله انجام دهیم نوشتن قبض(رسید،فاکتور)برای کالای ورودی می باشد.و همچنین نیاز به ثبت سیستمی دارد.
مرحله نگهداری کالا:
از جمله اقداماتی که باید در این مرحله صورت بگیرد
این است که وقتی کالا وارد انبار میشود ابتدا باید بر اساس مواردی از قبیل حساسیت کالا ،میزان مصرف کالا،میزان امنیت کالا،خطر پذیری آن و مواردی از این قبیل اولویت بندی شود.سپس نوع قفسه و طبقه قفسه با توجه به حجم آن باید انتخاب شود.مهمترین نکته در این رابطه قابلیت دسترسی به کالا می باشد .از جمله مهمترین نکات در این مرحله جابجایی و مستقر کردن آن در انبار می باشد.تجهیزات ایمنی و وسایل حمل کننده و مسائل بهداشتی در این رابطه باید کاملاً رعایت شود.
نکات نظافتی بهداشتی و ایمنی در این مرحله از اهمیت اساسی برخوردار می باشد.
و مرحله خروج کالا:
از جمله اقداماتی که باید در این مرحله صورت بگیرد
مهمترین مرحله خروج کالا مرحله ثبت و بایگانی آن می باشد.چرا که مدرک و سند مورد نظر ما در مورد آن کالا در زمان تحویل و اثبات است.ثبت سیستمی و بایگانی کمک می کند ما بتوانیم آمار درست از آن محصول از جمله به عنوان مثال میزان مصرف کالا،میزان وردی و درخواست آن کالا را برای مدیران و مسئولین در اختیار آن ها قرار بدهیم.
[box type=”custom” color=”#ffffff” bg=”#54ce3b” border=”#1e73be”]در مقاله های بعدی سایت به صورت مفصل در مورد اصول انباداری به صورت جداگانه صحبت خواهد شد.امیدوارم با ما در ادامه همراه باشید.[/box]
نویسنده:حسین شیردل
سایت:WWW.RAHMAND.COM
ثبت ديدگاه